Site Loader

Pirmos sezono lenktynės paprastai parodo kaip gerai (ar blogai) komandos pasiruošė per žiemą, o po jų sekančios kelios – galimybė įvertinti bolidų bendrą greitį ir universalumą lenktyniauti skirtingose trasose. Grįžus į Europą, paprastai, taikomas pirmas rimtas atnaujinimų paketas, juo labiau, kad eilinį kartą nelikus Kinijos GP – komandos turės beveik mėnesį atnaujinimams paruošti.

Pozityvas:

Red Bull – ne tokie greiti kvalifikacijoje kaip tikėtąsi, bet vis tiek užtikrinta pirmą eilė. Tiesa, lenktynėse totalus dominavimas ir, panašu, lenktyninkai nemelavo, kai sakė, kad prieš kvalifikaciją bolidas buvo reguliuotas kompromisui tarp kvalifikacijos ir lenktynių. Sezono pradžia be didesnių bėdų: Max važiuoja atskiroje savo lygoje, Sergio kalba apie galimybes kovot dėl čempiono titulo, bet kol kas, panašu, toli gražu iki to. Paimta viskas, išskyrus greičiausią ratą. 1-2.

Aston Martin – šio sezono didžiausias netikėtumas ir galimas tamsusis arkliukas. Papa Stroll milžiniškos investicijos tiek į personalą, tiek į infrastruktūrą (tiesa, bazė dar nebaigta statyti, bet nedaug beliko) duoda savo rezultatus. Aplenkta gamyklinės Mercedes komanda, pasisekė su podiumu, kai sugedo Leclerc, panašu, kad Bahreine tai buvo trečia greičiausia komanda, bolidas gerai valdomas, nes tiek Fernando Alonso, tiek Lance Stroll, važiujantis su šviežiai operuota ranka, neturėjo didelių problemų. Alonso važiuoja kaip geriausiais savo metais, meistriškas bolido valdymas, važiuojant ant incidento ribos bet jo išvengiant, ir tuo pačiu nesugadinant padangų. Šių lenktynių pilotas vienareikšmiškai Fernando. 3-6.

Williams – Mano nurašyta prieš sezoną, bet jau pirmose lenktynėse iškovoti pirmi taškai. Bolidas taip pat atrodo pakankamai geras – Sargeant važiavo netoli atsilikdamas nuo tikrai greito Albon. Reiškia bolidas pakankamai lengvai valdomas, bet gal šiek tiek trūksta greičio. Gera sezono pradžia užsitikrinant ne sausą taškų krepšelį. 10-12.

Alfa Romeo – vos patenka į pozityvo kertelę, bet taškai yra taškai. Jeigu ne Charles Leclerc problemos ir virtualus saugos automobilis – dar nežinia kaip ten viskas būtų baigęsi, bet Valtteri važiavo solidžias sau lenktynes, tad taškai bet kuriuo atveju buvo pasirinkimas iš lenktynių meniu. Nemačiau, kas ten Zhou nutiko, bet lenktynės nepaėjo. 8-16.

Meh:

Alpine – Gasly Iškovoti taškai iš paskutinės vietos, bet Ocon baudų maratonas ir aplaužytas priekinis sparnas neleido pilnai pamatyti Alpine potencialo. Tiesa, nepanašu, kad to potencialo būtų fontanai kovoti dėl vietos tarp geriausių (kokį tikslą jie patys sau kelia), bet kol kas penkta greičiausia komanda. 9-DNF.

Ferrari – negali sakyt, kad viskas buvo blogai, kol nesugedo Leclerc. Bolidas ėda padangas (lenktynės), bet greičio yra (kvalifikacija). Panašu – buvo antra greičiausia komanda, bent jau Leclerc rankose. Sainz biškį netempia Leclerc lygio, bet lengvai sudorotas Alonso, neleido būti aplenkiamas Lewis. Tad ne viskas taip blogai, tiesiog lūkesčiai iš Ferrari gal buvo čiut didesni. 4 – DNF.

AlphaTauri – Beveik Tsunoda taškai, DeVries nepakeistos padangos virtualaus saugaus automobilio metu ir prarasta galimybė jam priešintis varžovams. Kaip dukterinei komandai be ambicijų – OK (-ish). 11-14.

Mercedes – Balansuoja ant negatyvo kartelės, bet realiai, Mercedes nebėra 2015 metų hegemonas, o komanda su apkramtytu biudžetu ir esanti gamykline Mercedes komanda tik tuo, kad Mercedes kurdami variklius pirmiausia juos kuria F1 komandai. Pagal greitį – ketvirta komanda šiandien. Ne tai ko tikėtasi prieš sezono startą, minimalių pontonų dizainas vis dar nepasiteisina. Važiuos kaip pernai – stabiliai, su mažai gedimų ir medžios varžovų klaidas. 5-7.

Negatyvas:

HAAS – Gal ir per daug iš jų tikėtąsi po kvalifikacijos, bet lenktynės nepaėjo. Panašu, kad problemos su greičiu lenktynių režimu. Kevin Magnussen dingęs šio savaitgalio metu. 13-15.

McLaren – Viskas blogai. Šį savaitgalį. Nėra lėčiausia komanda bet šiandien nepamatėm ką iš tikrųjų gali (ar negali). Piastri sunkus visas savaitgalis. 17-DNF.

race1.lt

Apie šį tinklalapį

Ši vieta puikiai tinka pristatyti save ir savo tinklalapį, arba įrašyti kas jį sukūrė.

Toliau naudodamiesi tinklapiu sutinkate, kad bus naudojami slapukai (cookies). Daugiau informacijos

Slapukų (coookies) nustatymai šiame tinklalapyje nustatyti „leisti slapukus“ tam, kad būtų pasiektas geriausias įmanomas naršymo potyris. Jeigu tęsite naudojimąsi šiuo tinklalapiu nekeisdami savo slapukų (cookies) nustatymų arba paspausdami „Sutinku“ apačioje, tuomet jūs sutinkate su tokiais nustatymais.

Uždaryti