Site Loader

Sprinto savaitgaliai neleidžia komandoms tinkamai susireguliuoti bolido – visam savaitgaliui pasiruošti viso labo valanda penktadienį. Imoloje, gi, vienintelė treniruotė buvo šlapia, tad komandos gal ir susipažino su bolido elgesiu šlapioje trasoje, tačiau idealiai susireguliuoti bolidą buvo sunku. Vienos komandos rinkosi labiau šlapiai trasiai tinkantį reguliavimą, kitos – ėjo į kompromisus. Trumpas treniruočių laikas, šlapia kvalifikacija (su krūva raudonų vėliavų), sausas sprintas, lenktynės sausėjančioje trasoje ir gavome gana įdomią rezultatų mišrainę. Tai šiek tiek kas man užstrigo.

  • Antras Grand Slam šiame sezone, tik šį kartą jį pasiėmė Max Verstappen. Red Bull greiti, kai sugeba finišuoti. Sergio nėra toks greitas kaip Max, bet greitesnis, nei priešininkai, tad puikiai užpildo antro piloto kėdę. Red Bull Imoloj prarado viso labo vieną tašką. Idealus savaitgalis. Tokių gali būti ir daugiau, jei technika neges.
  • Bahreine McLaren atrodė, kad vos sugebės kovoti dėl taškų šiame sezone, tačiau komandai geriau susipažinus su savo bolidu bei palankiai sukritus aplinkybėms džiūstančioje trasoje Lando Norris sugebėjo paimti paskutinę prizinę vietą, nors bolidas buvo geriausiu atveju trečias greičiausias. Daniel, gi, sėkmės paukštė nuplasnojo į Carlos Sainz šoną – taškų lenktynėse nėra, nors sprinte paimti trys taškeliai.
  • Mercedes padangėje dvejopi jausmai – George Russell dėl čempiono titulo negalintis kovotis bolidas vistiek yra myliomis geresnis, nei Williams technika, be to George turi ką įrodyti, tad ketvirta vieta lenktynėse tikrai neblogai. Lewis Hamilton šitas savaitgalis buvo niekur – apvali baronka. Dabartinė situacija turnyrinėje lentelėje atspindi tik tiek, kad Mercedes pilotai nedaro klaidų ir finišuoja lenktynėse, o ne jų greitį.
  • Valtteri Bottas kovoja neakivaizdinę kovą su jį pakeitusiu Russell – taškų prasme dvikova baigėsi lygiosimis – abu per savaitgalį surinko dvylika. Tai puikus rezultatas Alfa Romeo. Zhou kažkaip neužstrigo, atrodo ir taškų nesurinko.
  • Charles Leclerc bandė pagauti tašką už greičiausią ratą, vietoj to švelniai pakštelėjo sieną, prarado tris pozicijas ir septynis taškus, o ir startas nebuvo idealus abiems pilotams. Ir tai nebuvo prasčiausias Ferrari piloto pasirodymas – Sainz gavo niuksą iš Ricciardo ir nebaigė lenktynių jau pirmame rate nesėkmingai įstrigęs žvyre. Uf, Ferrari gal ir negalėjo kovoti dėl pergalės sausoje trasoje, bet neabejotinai buvo stipriausia antra komanda šiandien.
  • AlphaTauri kažkaip nelabai kažkuo sužibėjo, nors ekranuose šmėžavo nemažai, nes tiek Yuki, tiek Pierre pastoviai kovojo trasoje. Šiandien geriau sekėsi Tsuonoda, kuris vėl atsivežė taškus.
  • Atėjo taškų šventė ir į Aston Martin garažą – permainingos sąlygos tiko, šiaip jau nelabai kompetentingam britų markės bolidui ir abu pilotai finišavo taškuose – Vettel aštuntas, o Lance pasiėmė paskutinį tašką už dešimtą vietą.
  • Kevin Magnusen buvo greitas šlapioje trasoje, o kuo sausiau – tuo labiau Haas bolidas nusileido varžovams greičiu trasoje. Mick Schumacher pasibaidęs pirmame rate slystelėjusio Lewis Hamilton apsisuko ir dar bakstelėjo Fernando Alonso bolido šoną. Vokiečiui vis dar nepavyko iškovoti pirmųjų taškų sezone, kai jo komandos draugas taškų atsivežė tiek sprinte, tiek lenktynėse. Neatrodo, kad Mick svajonė apie Ferrari turi daug pagrindo, bent jau greičio prasme.
  • Williams nusikrapštė didžiąją dalį dažų nuo bolido, siekdama maksimaliai sumažinti bolido svorį – beje, ne jie vieni tokie – McLaren taip pat demonstruoja daug nuogo anglies pluošto. Nežinia ar tokia bolido dieta padėjo, tačiau Alex Albon buvo pakankamai greitas viso savaitgalio metu, o lenktynėse vėl vos neatsivežė taškų. Nicholas kažkaip man neužkliuvo, lyg ir nebuvo dėl ko jį prisiminti šį savaitgalį.
  • Šio savaitgalio nelaimėliai Alpine – Esteban Ocon iš vis kažkur plaukiojo, Fernando dar galėjo kabintis už taškų, bet pirmo rato incidentas lėmė, kad teko užbaigti lenktynes po to kai įspūdingai nulėkė didelis šoninio pontono gabalas.

Pirmos keturios lenktynės už nugaros – liko dar 18 (jei vėl kažko neatšauks). Pirmą kartą F1 keliasi į Majamį ir šiemet JAV turės dvi lenktynes po ilgos pertraukos, ne už kalnų ir trečias GP Las Vegase – Liberty užsimojo paimti JAV rinką, trūksta tik amerikiečio lenktynininko užbaigti dėlionei.

Panašu, kad formuojasi lyderių grupė su Ferrari ir Red Bull (kai negenda), Mercedes kol kas plūduriuoja kaip vidurio grupės lyderiai (8x čempionams tai menka paguoda), o toliau viskas verda ir nėra aišku kas yra kur. Panašu, kad viso sezono metu tai vieną, tai kitą savaitgalį kažkas sublizgės viduriuko grupėje, bet, daugiausiai šansų, nepaisant siaubingo sezono starto, visgi, turi McLaren. Vienintelis, kol kas, nedarantis rimtų klaidų ir susirenkantis bene viską, ką gali pasiekti, yra… George Russell, visi kiti barsto taškus, kur neturėtų. Laukia dinamiškas sezonas, nes nepanašu, kad tiek lyderių grupėje, tiek žemiau bus labai aiškūs lyderiai viso sezono metu – naują koncepciją prisijaukinti užtrunka laiko, ypač su apribotais biudžetais ir tobulinimo galimybėmis.

race1.lt

Apie šį tinklalapį

Ši vieta puikiai tinka pristatyti save ir savo tinklalapį, arba įrašyti kas jį sukūrė.

Toliau naudodamiesi tinklapiu sutinkate, kad bus naudojami slapukai (cookies). Daugiau informacijos

Slapukų (coookies) nustatymai šiame tinklalapyje nustatyti „leisti slapukus“ tam, kad būtų pasiektas geriausias įmanomas naršymo potyris. Jeigu tęsite naudojimąsi šiuo tinklalapiu nekeisdami savo slapukų (cookies) nustatymų arba paspausdami „Sutinku“ apačioje, tuomet jūs sutinkate su tokiais nustatymais.

Uždaryti