Site Loader

Tradicijas permušė dideli pinigai ir australai rengia Grand Prix sezono pradžioje, tačiau tai jau nėra sezono atidarymas, o viso labo trečios lenktynės kalendoriuje. Covid pasiutpolkė pirmoje formulėje prasidėjo būtent Australijoje, kai 2020 metais etapas buvo atšauktas prieš pat penktadienio treniruočių pradžią, o pernai nevyko dėl itin griežtų ribojimų. Šiemet etapas grįžo pilnomis tribūnomis ir atnaujinta trasos konfigūracija. Etapas šiek tiek pavėlintas, kad tingūs europiečiai galėtų lenktynes stebėti ne vidury nakties, o bent jau išaušus, o Lietuvoje jau ir visai padoriu laiku aštuntą ryto. Tai, šitą, kas man užstrigo šiandien:

  • Ferrari atvažiavo į pietinį pusrutulį būdami šio sezono favoritais – tokiais ir išvažiavo. Tiesa yra vienas bet. Charles Leclerc suvažiavo tobulą savaitgalį ir pasiekė pirmą karjeros Grand Slam: pole pozicija, greičiausias ratas ir pirmauta visas lenktynes (įskaitant sustojimus). Per 3 lenktynes surinkti 71 taškas iš 78 galimų – sezono pradžia išnaudota beveik maksimaliai. Carlos Sainz, tuo tarpu, toliau neranda savęs už naujo bolido vairo – kvalifikacijoje mizerna 9 vieta, o pirmame rate persistengta kiek įmanoma greičiau apsilenkti varžovus ir lenktynės baigtos žvyre. Sainz, manau, susitvarkys, bet taškų išmėtyta pakankamai daug.
  • Red Bull toliau kamuoja bėdos su „savo“ jėgainėmis – Max Verstappen sustojo trasoje būdamas antroje vietoje – geriausioje ką šiandien galėjo pasiekti buliai. Ir tai antros lenktynės iš trijų, kurių šiemet nebaigė Max. Bolidas turi greičio kovoti (bet ne dominuoti) prieš Leclerc. Antrą vietą užima kitas Red Bull – Sergio Perez, kuris nors greičiu neprilygo savo komandos draugui, tačiau sėkmingai trasoje aplenkė George Russell Mercedes ir įsideda jau eilinį podiumą į savo kišenę. Bolidas greitas bet nepatikimas – sutvarkius jėgainę gali kapotis, sezonas ilgas, tačiau prasta pradžia irgi pusė darbo, tik į tą kitą pusę.
  • Mercedes, panašu, bent jau kol kas važiuoja niekeno žemėje – podiumą pasiims tik tada, jeigu problemų turės priekyje važiuojantys, o iš galo niekas rimtai negrasina, tad 5 ir 6 vietos garantuotos, o visa kita – bonusai. Šiandien bonusą 3 vietos pavidalu pasiėmė George Russell sustojimą atlikęs saugos automobilio fazės metu ir taktiškai aplenkdamas Lewis Hamilton atvažiavusį tuoj už jo, kuris tokia įvykių eiga visai nebuvo sužavėtas. Seras šiemet atrodo labai irzlus, 8 titulas dabar atrodo nelabai pasiekiamas, o dar komandos draugas pirmauja įskaitoje.
  • McLaren forma vis dar nėra aiški – lenktynėse atvežti geri taškai už 5 (Lando) ir 6 (Daniel) vietas, bet neaišku ar čia dėl komandos progreso perprantant bolidą, ar trasos charakteristikos tiko dabartiniam paketui. Tiesa, padėjo ir varžovų didesnės ar mažesnės nesėkmės. Dar kelios lenktynės ir pamatysim kur čia šuo pakastas.
  • Alpine komandoje pagrindinis planuotojas kvalifikacijoje padarė bumpt, o lenktynėse, nebūdingai sau, sudrožė padangas ir iš taškų nudardėjo iki labai stipriai betaškės zonos paskutinėje – 17 vietoje. Esteban Ocon, tuo tarpu, atvažiavo septintas ir įsimetė dar šiek tiek taškelių į savo ir komandos pintinėlę. Kvalifikacijoje Alpine stiprūs, bet lenktynėse šiek tiek trūksta.
  • Alfa Romeo vairo nutrūko Valtteri Bottas nenutrūkstamų patekimų į trečią kvalifikacijos dalį serija prasidėjusi dar 2014 metais – paguodos prizas suomiui – taškai už aštuntą vietą, o kolega Zhou liko pirmas už brūkšnio – su nuliu už vienuoliktą. Alfa Romeo neblizga greičiu, bet situacija ženkliai geresnė, nei pernai. Ar toliau seksis kovoti dėl taškų kiekvienose lenktynėse – bus matyt.
  • AlphaTauri sezono pradžia nelabai kokia – greičio, visgi, trūksta, Pierre viso labo devintas, o Yuki vėl kažkur ten gale atsilikęs ratu. Ne kažką lenktynės.
  • Williams, gi, matyt net sau patiems šiek tiek netikėtai, iškovojo pirmąjį šių metų tašką! Tašką atsivežė Alex Albon, kuris visas lenktynes važiavo su kieto mišinio padangomis ir tik paskutiniame rate atliko privalomą sustojimą. Nicholas Latifi, atrodo, šiame sezone lyg magnetas į save traukia incidentus – kvalifikacijoje buvo įspūdingai iškirstas Lance Stroll, o lenktynėse kažkaip irgi ne kažką.
  • Aston Martin lieka vienintelė komanda šiemet be taškų. Lance gavo 5 sekundžių baudą už incidentą su Nicholas kvalifikacijoje, o lenktynėse nei greičiu, nei taktika nesublizgėjo – atrodė, kad pagaliau atsiveš taškus, tačiau galų gale net ir be laiko baudos nebūtų sugebėjęs finišuoti taškų pozicijose. Šiame sezone debiutavo Sebastian Vettel, praleidęs porą pirmų lenktynių dėl Covid, debiutas nenusisekė – bolidas gedo treniruotėse, kvalifikacijoje šiaip ne taip paskubomis surinktas bolidas vos spėjo išvažiuoti į trasą ir neparodė nieko įspūdingo, o lenktynės baigtos atitvaruose, nesuvaldžius bolido peršokus bortelį. Didelių prošvaisčių anglų komandai aš nematau.
  • Haas šitas savaitgalis apie nieką – taškų nėra, greičio irgi – nei kvalifikacijoj, nei lenktynėse.

Už dviejų savaičių pirmos lenktynės Europoje – Emilijoj-Romanijoj arba kaip mes sakom – Imoloj.

race1.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Apie šį tinklalapį

Ši vieta puikiai tinka pristatyti save ir savo tinklalapį, arba įrašyti kas jį sukūrė.

Toliau naudodamiesi tinklapiu sutinkate, kad bus naudojami slapukai (cookies). Daugiau informacijos

Slapukų (coookies) nustatymai šiame tinklalapyje nustatyti „leisti slapukus“ tam, kad būtų pasiektas geriausias įmanomas naršymo potyris. Jeigu tęsite naudojimąsi šiuo tinklalapiu nekeisdami savo slapukų (cookies) nustatymų arba paspausdami „Sutinku“ apačioje, tuomet jūs sutinkate su tokiais nustatymais.

Uždaryti